Skontaktuj się z nami
+48 785 526 470
kontakt@ptakidrapiezne.pl Formularz kontaktowy

Ptak pochodzący z Ameryki Północnej i Południowej występujący na pustyniach, półpustyniach oraz stepach. Przesiaduje na wysokich kaktusach, natura wyposażyła go w długie nogi, żeby igły nie kuły ciała.


Jest jedynym gatunkiem wśród ptaków drapieżnych, który w naturalnym środowisku potrafi polować w stadach złożonych z kilku osobników. Potrafią tworzyć żywą piramidę, aby więcej widzieć, stając jeden na drugim.

Aktualności
3003.21
Parków miejskich pilnują sokoły i jastrzębie.
Co roku zaczynający się okres lęgowy gawrona spędzamy na świadczeniu usługi sokolnicze na... więcej
0302.21
Ochrona biologiczna murawy na stadionie.
Kolejna nasza realizacja z ochroną biologiczną terenów zielonych, dokładnie to płoszenie... więcej
2409.20
Ochrona biologiczna przed gołębiami
Gołębie miejskie to coraz większy problem dla miast , rozmnażające się w bardzo szybkim... więcej
Zobacz wszystkie
Zaproś nas do przedszkola lub szkoły wypełniając formularz.
Na pewno się z Tobą skontaktujemy!